Navigatie overslaan

Weinig geld te besteden? Zo leef je leuk low budget!

Foto van auteur Elena Serrano González door Elena Serrano González||161 x gelezen

Wie zegt dat je geld nodig hebt voor een rijk en gezond leven? De mooiste dingen in het leven zijn immers gratis! Low budget leven is een kwestie van creativiteit. En ben je eenmaal bezig, dan zal je merken dat leven met een low budget zelfs leuk is! Moet je het even doen met minder geld? Kandoor.nl helpt jou met deze 6 slimme tips vooruit!

low budget - oudere en jongere vrouw tafel drinken
Foto door Askar Abayev (Pexels)

Tip 1: Low budget gaan? Maak de balans op

De eerste stap is overzicht. Wat is jouw uitgavenpatroon? Wat zijn jouw vaste lasten? Waar kun je op besparen? Denk aan een sportabonnement waar je geen gebruik van maakt. Of een extra rekening die je ooit geopend hebt. Reken daarna uit wat je kunt uitgeven per week. Pin dit bedrag en leg je pinpas weg. Door te pinnen verliezen we overzicht van onze uitgaven. Je zult het zien: je gaat veel bewuster om met je geld!

Tip 2: Zet de verwarming uit of lager

In de winter bibberen we wat af. Het is daarom al snel een gewoonte om de verwarming aan te zetten. Voor je het weet schiet de energierekening omhoog. Zonde! Ook in de winter kun je besparen op energie. Trek een warme trui aan, koop kaarsjes, en kruip gezellig tegen elkaar aan. Heerlijk toch! Doe je toch de verwarming aan? Gelukkig ben je na het lezen van tip 1 direct geswitcht naar een goedkopere energieleverancier!

Tip 3: Ga naar de markt

Waar koop jij je eten? Grote kans dat je uit gemak boodschappen doet bij de Albert Heijn. Bespaar geld door je voedsel op de markt te kopen. Op de markt zijn veel producten als groente, fruit en kaas een stuk goedkoper dan in de supermarkt. Je kunt daarbij onderhandelen over de prijs en aan het eind van de dag worden producten met extra korting verkocht. De markt is gezelliger én goedkoper!

Tip 4: Hergebruik je spullen

Shoppen is heerlijk, maar vaak onnodig. Doe daarom aan circulaire economie! Dit betekent dat je spullen hergebruikt. Er ligt vast nog een leuke trui achterin je kast. Heb je toch iets nieuws nodig? Houd bijvoorbeeld met vrienden of familie een kledingruil. Op die manier geef je geen cent uit, wordt je beloond met een nieuwe garderobe of interieur. En krijgen spullen nieuwe waarde! Ook op Marktplaats vind je gratis of voor weinig geld veel leuke spullen.

Tip 5: Denk om!

We zijn een kei in het goedpraten van onze uitgaven. Stel, je besluit om vanavond niet uit eten te gaan. Klinkt verstandig. Toch zijn we vaak geneigd om het verschil alsnog uit te geven. We zijn zo trots dat we niet uit eten gaan, dat we onszelf de volgende dag belonen met een lunch buiten de deur. Doe dit niet! Word je bewust van deze gedachten en stop jezelf.

Tip 6: Doe het zelf

Low budget leven is een mooie kans om creatief te zijn. Het is een kans om jezelf te ontwikkelen. Pak dat oude receptenboek erbij, nodig je vrienden uit en kook zelf je gerechten. Leer om een fietsband te plakken. Kijk op YouTube hoe je een jurk kunt naaien. De leukste dingen kosten geen geld. Stroop je mouwen op en je zult zien dat je meer energie krijgt en gelukkig wordt. Maak van low budget leven een leuke uitdaging!

Ben je geholpen met dit blog?

Gerelateerde categorieën:Geld
Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie of voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Vragen die anderen ook hebben

Dit is mogelijk ook interessant voor je

Over Kandoor

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.