Navigatie overslaan

Eerder stoppen met werken

Vraag jij je ook weleens af of het mogelijk is om eerder te stoppen met werken? Bijvoorbeeld omdat je bepaalde dromen wilt waarmaken. Of omdat je gewoon klaar bent met werken. Hier vind je informatie hoe je eerder kan stoppen met werken. 

Kom je er niet uit of snap je iets niet? Stel dan hieronder je vraag aan ons. Gratis en vrijblijvend.
Stel je vraag
Eerder stoppen met werken - man en vrouw werken in tuin
Foto door Kandoor

Overweeg om minder te werken

Je kan natuurlijk helemaal stoppen met werken. Maar er is ook een tussenweg: minder werken. Heb je er al eens aan gedacht? Het mooie is dat er verschillende regelingen zijn die het mogelijk maken om je werkuren te verminderen. Zo kun je op een voor jou fijne manier doorwerken tot je pensioen.

Eerder stoppen met werken: de mogelijkheden

Je weet het zeker: je wilt stoppen met werken. Nu is het belangrijk om uit te zoeken of het financieel mogelijk is om eerder met pensioen te gaan. 

Stap 1: Bereken eerst wat je nieuwe inkomen en uitgaven per maand wordt wanneer je eerder stopt met werken. Oh, en vergeet niet om ook naar je AOW te kijken, want eerder met pensioen gaan heeft daar ook invloed op.

Stap 2: Kijk eens naar welke regelingen er zijn voor eerder met pensioen gaan. Er zijn allerlei handige regelingen, zoals Lumpsum of RVU, die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw droom.

Stap 3: Volg dit stappenplan en weet hoe jouw pensioen er straks uitziet.

Check

Meer dan 1,5 miljoen vragen per jaar

Thumbs_Up

Met een 8.6 beoordeeld

Onderwerpen

BelastingaangifteToeslagenPensioen opbouwenEerder stoppen met werkenEen huis kopenSparen en beleggenSlim omgaan met je geld

Locatie

John M. Keynesplein 12-46

Gebouw: B.2 Amsterdam

1066 EP Amsterdam

Partners

ABPACPPFSVBWIGORTECFIKKS

Volg ons

© 2016-2023 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.