Navigatie overslaan

Studieschuld

Misschien heb je studieschuld. Misschien ben je zelfs nog aan het beslissen of je überhaupt wilt lenen. Het is in beide gevallen slim je er eens in te duiken. Wat zijn de mogelijkheden?

Kom je er niet uit of snap je iets niet? Stel dan hieronder je vraag aan ons. Gratis en vrijblijvend.
studeren - vrouw op laptop werken
Foto door Ivan Samkov (Pexels)

Als je een studieschuld hebt

Gefeliciteerd, je hebt je studie afgerond! Als je een tijdje bij je eerste baan aan het werk bent, moet je eraan geloven: je studieschuld aflossen. Het is slim je in te lezen over de mogelijkheden wat betreft de aflossing van je studieschuld. Wat voor invloed heeft jouw studieschuld? Als je dit week kan je een afweging maken hoe en hoe snel je wilt aflossen. Wil je de maximale termijn benutten of heb je plannen om sneller af te lossen?

Als je studeert of nog gaat beginnen

Studeren brengt financiële verantwoordelijkheden met zich mee. Vooral als je op kamers gaat in je nieuwe stad. Naast de basisbeurs heb je ook de mogelijkheid om maandelijks een bedrag te lenen. Best handig, toch? Onder jongeren klinkt het motto: "Maximaal lenen, maximaal leven." En dat is begrijpelijk, want het geeft je de vrijheid om je hobby's uit te oefenen en tijd door te brengen met vrienden. Maar het is ook verstandig om stil te staan bij hoe een studieschuld van invloed kan zijn op je toekomst. Kun je nog wel een hypotheek afsluiten met een hoge studieschuld?

Je kan ook kijken naar een bijbaan die bij jou past en waar je energie van krijgt. Je kan in de horeca gaan werken en veel nieuwe mensen leren kennen of al een bijbaan zoeken die aansluit op je studie.

Een studieschuld kan beknellend aanvoelen, maar onthoud: het is een investering in jezelf. Je bouwt aan je toekomst, en als dat betekent dat je een tijdje terugbetaalt, is dat onderdeel van het avontuur.

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.