Navigatie overslaan

6x een originele bijbaan!

Foto van auteur Elena Serrano González door Elena Serrano González||143 x gelezen

Je kunt nachten doorhalen in de horeca of op zaterdag in een kledingwinkel staan. Maar er zijn veel bijzondere plekken waar je kunt werken, die misschien veel beter bij jou passen! Daarom 6 originele bijbanen voor jou op een rij!

bijbaan - dromedaris in dierentuin
Foto door Bingqian (Pexels)

Bijbaan 1: Dierentuin

De dierentuin is een gezellige plek om te werken. Deze bijbaan is geschikt voor echte dierenvrienden die meer willen leren over de natuur. In de dierentuin waan je jezelf in de jungle en verwonder je je over de mooiste diersoorten die op aarde leven. Maak in je lunchpauze een fijne wandeling door het park. Zie jij deze levendige bijbaan wel zitten? Bekijk hier een overzicht van alle dierenparken in Nederland.

Bijbaan 2: City guide

Hou jij van historie, heb je een vlotte babbel en woon je in een leuke stad? Dan is een baan als stadsgids wellicht iets voor jou! Jij begeleidt toeristen door de stad, vermaakt hen met interessante anekdotes en brengt ze als echte local naar dé hotspots van jouw stad. Informeer bij de VVV of ze nog stadsgidsen nodig hebben. Kijk ook op gidsvacature.nl om in aanmerking te komen als city guide.

Bijbaan 3: Figurant

Als figurant stap je zó de filmwereld in. Je ontmoet filmmakers, regisseurs en acteurs. Het is een mooie kans om te zien hoe het in de ‘business’ aan toe gaat. Als figurant maak je lange dagen, waardoor je veel meekrijgt. Wie weet speel jij straks wel in een reclamespotje of heb je een bijrol in een Nederlandse film! Kijk op Filmvacatures.nl voor meer informatie of bekijk het prikbord van de netwerkorganisatie VERS Film en TV.

Bijbaan 4: Pretpark

Hou jij van avontuur? Dan is werken in een pretpark echt iets voor jou. Een werkdag is alles behalve doorsnee. Omring jezelf met fantasiefiguren, spectaculaire shows en spannende achtbanen. Jouw ‘kantoor’ is het park en daar is het altijd bruisend. Op Pretparken Nederland zie je alle pretparken op een rij!

Bijbaan 5: Stemactrice/-acteur

Krijg jij altijd te horen dat je zo’n mooie stem hebt? Dan vind jij het misschien leuk om jouw stem professioneel in te zetten. Denk aan het inspreken van reclamespotjes of tekenfilms. Werken als stemactrice/-acteur is een leuke en creatieve baan die niet voor iedereen is weggelegd. Dus heb jij die bijzondere stem? Kijk dan op Stemmenweb voor meer informatie.

Bijbaan 6: Mystery shopper

Shoppend geld verdienen? Het kan! Als mystery shopper ga je undercover langs winkelfilialen. Je test de klantvriendelijkheid en service van het winkelpersoneel. Hoe word je als klant ontvangen? Stelt het personeel zich gastvrij op en krijg jij als klant persoonlijke aandacht? Het is aan jou om hier achter te komen! Op TNS-NIPO, Mystery Review, Monsterscore vind je leuke vacatures als mystery shopper.

Ben je geholpen met dit blog?

Gerelateerde categorieën:Werk
Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie of voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Vragen die anderen ook hebben

Ik heb een WIA uitkering. Hoeveel mag ik werken / bijverdienen?
Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn uitkering/werk/studie? Hoeveel belasting moet ik dan betalen?

Dit is mogelijk ook interessant voor je

Over Kandoor

Handige financiële tips ontvangen?

Check

Meer dan 1,5 miljoen vragen per jaar

Thumbs_Up

Met een 8.6 beoordeeld

Onderwerpen

BelastingaangifteToeslagenPensioen opbouwenEerder stoppen met werkenEen huis kopenSparen en beleggenSlim omgaan met je geld

Locatie

John M. Keynesplein 12-46

Gebouw: B.2 Amsterdam

1066 EP Amsterdam

Volg ons

© 2016-2023 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.