Navigatie overslaan

Sparen en beleggen

Sparen en beleggen. Twee manieren om vermogen op te bouwen. Hieronder lees je wat sparen en beleggen precies is en hoe je het kan inzetten. 

Kom je er niet uit of snap je iets niet? Stel dan hieronder je vraag aan ons. Gratis en vrijblijvend.
sparen en beleggen 2- illustratie van man die twijfelt tussen sparen of beleggen
Foto door Kandoor

Wat is vermogen?

Vermogen is een woord dat niet mag ontbreken wanneer je het hebt over sparen of beleggen. Daarom leggen we het kort uit.
Met vermogen bedoelen we (op financieel gebied) de totale waarde van wat iemand bezit. Dit is niet alleen het geld dat iemand op zijn bankrekening heeft staan, maar ook waardevolle bezittingen, zoals: huizen, auto's, sieraden, investeringen en bedrijven die iemand heeft.

Sparen

Veel mensen sparen: ze zetten geld opzij en geven het niet meteen uit. Dit kan op verschillende manieren: je zet geld op een spaarrekening. In een spaarpot, bij een bank of een online spaarplatform.

Maar laten we eerlijk zijn, sparen kan best lastig zijn. Overal om ons heen worden we verleid om onze verdiende centen uit te geven. Door reclames op televisie, op straat en online. Terwijl ook de prijzen van boodschappen en huur blijven stijgen. Daardoor kan het lastig zijn om na te denken over de lange termijn en je spaardoelen vast te houden. Maar het kan. Hier lees je 6 tips om succesvol te sparen. Ben je al aan het sparen? Lees dan hier hoe je nóg slimmer omgaat met je spaargeld

Beleggen

Beleggen is een manier om je vermogen te laten groeien. In plaats van je geld op een spaarrekening zetten, kun je ervoor kiezen om te beleggen. Hiermee bouw je meer rendement op dan sparen, maar loop je meer risico dat je geld verliest. Overweeg je om te beginnen met beleggen? Informeer je dan goed, bepaal hoeveel risico je wilt nemen en win advies in voordat je begint.

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.