Hypotheek

Hypotheek, alles wat je moet weten!

Je wilt een huis gaan kopen. Dat is een grote stap, leuk maar ook erg spannend. Een huis kopen kost veel geld, maar gelukkig kun je hiervoor geld lenen: een hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Welke hypotheekvorm moet ik kiezen? In dit blog vertellen wij je alles wat je over je hypotheek moet weten, dan is dat in ieder geval weer een zorg minder!

zzp'er worden vanuit ww

Zzp’er worden vanuit een WW-uitkering

Stel, je bent je baan kwijtgeraakt en in de WW terecht gekomen. Nu sta je voor de keuze: een nieuwe loondienstbaan of voor jezelf beginnen. Als je altijd al de droom had een eigen bedrijf te starten, maar dit eerder nog niet echt aan durfde of wilde, is dit misschien wel het uitgelezen moment om deze stap te maken. Als je zzp’er wordt vanuit de WW zijn er een aantal stappen om te nemen en een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je hoe je vanuit een WW-uitkering zzp’er kunt worden.

Photo by cottonbro from Pexels.com

Schenken aan (klein)kinderen: waar moet je op letten?

Schenken bij het leven is populair. Het is een goede manier om toekomstige erfgenamen minder erfbelasting te laten betalen omdat de erfenis dan lager uitvalt. Daarnaast kun je je vermogen meer verspreid achterlaten zodat (klein)kinderen er al voor jouw overlijden gebruik van kunnen maken. Maar: er zitten wel restricties aan de bedragen die je paar jaar kunt schenken. In dit artikel vertellen we je welke vormen van schenken er zijn, hoe het zit met belastingvrij schenken in 2021 en waar je verder nog op moet letten. 

Huis erven sleutel

Huis erven: waar moet je aan denken?

Een erfenis bestaat niet altijd uit geld. Het is ook mogelijk om onroerend goed, zoals een huis of grond, te erven. Er zijn dan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een huis erft waar je zelf in wilt blijven wonen? Of juist als je dit huis wilt verkopen? En hoe zit het met de belasting? Kandoor helpt je op weg.

Erfbelasting

Erfbelasting: hoe ga je slim om met geld uit een erfenis?

Als een naaste overlijdt, heb je misschien recht op een erfenis. Hoewel dit natuurlijk heel verdrietig is, kan het mogelijk een kleine troost zijn. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Want welke typen erfenissen zijn er allemaal? Hoe ga je slim om met de erfbelasting en wanneer kun je vrijstelling van erfbelasting krijgen? Op deze en andere vragen rondom erfenissen en erfbelasting in 2021 geven wij antwoord in dit artikel.

ziek-en-werk-stappenplan

Ik ben (langdurig) ziek en werk, wat nu? Dit stappenplan helpt je!

Langdurig ziek zijn: niemand zit erop te wachten, maar het kan iedereen overkomen. Bij langdurige ziek zijn krijg je te maken met veel wetten en regels. Wat kun je verwachten? Met dit duidelijke stappenplan bij ziekte hopen we jou op weg te helpen.

Kinderopvangtoeslag Pragyan Bezbaruah from Pexels

Kinderopvangtoeslag: zo werkt het

Alle werkende ouders weten het: kinderopvang is duur. Gelukkig heeft Nederland daar ook een tegemoetkoming voor: de kinderopvangtoeslag. Na het lezen van dit blog weet je alles over kinderopvangtoeslag: praktisch over wanneer je recht hebt en hoe je het aanvraagt, tot aan de kinderopvangtoeslagaffaire.

ww-uitkering

WW-uitkering: Wanneer heb je recht? Hoe vraag je het aan?

Ben je of raak je binnenkort werkloos? Lees hier of je recht hebt op een WW-uitkering en hoe je het aanvraagt. En bekijk meteen hoeveel ww je krijgt en hoelang!