huren of kopen: wat zijn je opties als starter

Huren of kopen: wat zijn je opties als starter?

Tot een bepaalde leeftijd kun je misschien bij (een van) je ouders blijven, maar op een dag ben je daar ook wel klaar mee. Dan komt het moment dat je op jezelf wilt wonen. Je moet een beslissing maken: ga je als starter kopen of huren? Beide vormen hebben eigen financiële voor- en nadelen. In dit blog zetten we alles op een rijtje. 

Pensioenbedrag ineens: slim of juist helemaal niet?

Een groot pensioenbedrag ineens op je pensioendatum. Het kan vanaf 1 juli 2023. Is het slim om dit te kiezen? Kandoor legt uit wanneer het wel slim kan zijn en wanneer het niet slim is om te kiezen voor een groot bedrag in een keer op je rekening.

overlijden partner goed achterlaten

Even checken voor je 40e: 8 manieren om je partner verzorgd achter te laten

Jonger dan 40? Sta jij er weleens bij stil of je partner in geldproblemen komt mocht jij ooit, of plotseling, overlijden? Hoe jonger je bent, hoe voordeliger en beter je het geregeld hebt. En zeg nou zelf: je wil bij een overlijden toch niet nadenken over of je je huur of huis nog wel kunt betalen? Lees daarom verder.

baggage kwijt op vliegveld

Koffer kwijt of aangekomen met vertraging? Zo krijg je schadevergoeding!

Mensen denken bij vakantieproblemen misschien vooral aan hun reisverzekering, maar vergeten dat ze ook geld kunnen terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij. Hoe krijg je je schade vergoed? En hoe zorg je ervoor dat je je koffer weer terugkrijgt? In dit blog vertellen we je welke stappen je kunt nemen als je met dit soort problemen te maken hebt en op welke vergoeding(en) je recht hebt.

Vlucht vertraagd

Vlucht vertraagd, gewijzigd of geannuleerd? Check je vergoeding!

Je voorpret voor je vakantie kan in rook opgaan als je last krijgt van een zoekgeraakte koffer, vertraagde vlucht, gewijzigde vlucht of zelfs geannuleerde vlucht. Maar wat kun je dan doen? Heb je een vertraagde, gewijzigde of zelfs geannuleerde vlucht? Check hier waar je recht op hebt en hoe je geld terugkrijgt.

Studenten samenwerken

Basisbeurs voor studenten hbo en wo: hij komt terug!

Vanaf volgend jaar is hij waarschijnlijk eindelijk weer terug van weggeweest: de basisbeurs voor alle studenten. Of je in 2023 nou aan een studie aan het mbo, hbo of wo begint, je krijgt een vast bedrag per maand. Zodat iedereen kan studeren zonder angst voor een extreem hoge schuld. Maar hoe zat het ook alweer? In dit blog vertellen we over het wat en hoe van de oude basisbeurs, kijken we vooruit naar wat de plannen voor de herinvoering en leggen we uit hoe studenten die tussen beide regelingen in vallen worden geholpen.

Mbo-studie

MBO-studie? Check waar jij recht op hebt!

Studeren is hartstikke duur. Dus je kunt elke cent extra gebruiken. Maar maak je daar ook gebruik van? Weet jij bijvoorbeeld van het bestaan van studiefinanciering? Of zorg- of huurtoeslag? Nadat je dit blog hebt gelezen, weet je wanneer je waar recht op hebt. En wat je in de gaten moet houden als je ook nog werkt naast je MBO-studie. Dus lees snel verder, want gratis geld is natuurlijk zonde om te laten liggen.

Foto door Alex Green via Pexels

Minder werken of eerder stoppen met werken? Dit zijn de mogelijkheden!

Minder werken of zelfs eerder stoppen: er zijn veel mensen die dit graag zouden willen. Er zijn is meer mogelijk dan je misschien denkt! In dit blog lees je over de regelingen die het mogelijk maken om minder te gaan werken of om eerder te stoppen met werken.