Ouderschapsverlof: dit moet je weten (betaald en onbetaald)

Hoera, een kleintje op komst! Of misschien is jouw kleintje er al een tijdje. Wat jouw situatie ook is, het is goed om op de hoogte te zijn van alles rondom ouderschapsverlof. In dit artikel gaan wij je precies vertellen wat dit verlof inhoudt, wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe je kunt berekenen hoeveel geld je exact krijgt en waar je ouderschapsverlof kunt aanvragen.

uitgaven

Eerder stoppen met werken: Hoeveel uitgaven?

Denk jij erover na om eerder te stoppen met werken? Dan ben je niet de enige. Er zijn veel mensen in Nederland die vroeger met pensioen willen omdat ze niet meer willen of kunnen werken of omdat ze andere toekomstplannen hebben. Voordat jij je baan en vaste inkomen per maand aan de kant schuift, wil je natuurlijk zeker weten dat je financieel rond kunt komen. Hoe ziet je uitgavenpatroon er nu uit? En hoe ziet het er straks uit als je je baan hebt opgezegd? Wij geven je praktische tips en een overzicht van de zaken waar je rekening mee moet houden.

hoeveel inkomen

Eerder stoppen met werken: Hoeveel inkomen?

Je denkt eraan om eerder met pensioen te gaan, of minder te gaan werken. Spannend! Het is natuurlijk een keuze waar je even over moet nadenken. Je maandelijkse uitgaven lopen gewoon door, en je wilt je vrije tijd op jouw manier indelen. Misschien wil je gaan reizen, of heb je andere, misschien onvoorziene uitgaven die eraan komen in de toekomst. In welk schuitje je ook zit, het is verstandig om op de hoogte te zijn van je inkomsten als je stopt met werken. In dit artikel leggen wij alles uit wat te maken heeft met het in kaart brengen van je inkomsten na je pensioen. Dan weet je waar je aan toe bent voordat jij je werkuren vermindert of je baan voorgoed vaarwel zegt.

lijfrente

Lijfrente: dit moet je weten

Heb je een pensioengat, wil je eerder stoppen met werken of wil je extra pensioen opbouwen? Dan is een lijfrente misschien iets voor jou. Maar wat is het, waarom zou je het willen en hoe werkt het? Wij vertellen je alles wat je moet weten om met lijfrente aan de slag te gaan.

RVU: Hoe hoog is de RVU-uitkering?

Je denkt erover om eerder te stoppen met werken met behulp van de RVU-regeling. Dit roept waarschijnlijk veel vragen op. Hoe hoog is de RVU-uitkering (netto)? Hoe zit het met belasting? En hoe werkt de uitbetaling? Je leest het hier!

RVU: hoe vraag ik het aan?

Je bent eruit, je wilt én kunt eerder stoppen met werken met de Regeling Vervroegde Uitkering. Maar wat is de volgende stap? Bij wie vraag je deze regeling aan? En hoe? Wij vertellen je er alles over!

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Eerste huis & belastingaangifte. Hier moet je allemaal op letten!

Je hebt je eerste huis gekocht! Maar bij de belastingaangifte komt een stuk meer kijken dan bij het huren van een huis. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Woning verduurzamen, alle subsidies waar jij over moet weten!

Steeds meer mensen kiezen voor het verduurzamen van hun huis. Dit is helemaal in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid. Maar in veel gevallen levert verduurzamen extra kosten op. Toch zijn er ook veel subsidies waar je voor in aanmerking kunt komen als je je huis wilt gaan verduurzamen. In dit blog vertellen we je hoe het zit met het verduurzamen van je huis in 2021 en lichten we een aantal subsidies toe.