Sociale huurwoning – Hoe zit het precies?

In dit blog geven we antwoord op de belangrijkste vragen omtrent sociale huurwoningen. Zo leggen we uit wat een sociale huurwoning precies is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. We vertellen je hoe je je kunt inschrijven en welke voorrangsregelingen er zijn. Tot slot kijken we naar andere opties, mocht je niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Pensioengat aanvullen? Zo doe je het!

Door verschillende omstandigheden kunnen mensen te weinig pensioen hebben opgebouwd. Dit noemen we een pensioengat of pensioentekort. Er zijn verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je wél rond kunt komen als je met pensioen gaat door het pensioengat op verschillende manieren aan te vullen. In dit blog leggen we uit wat een pensioentekort is, hoe het ontstaat, hoe je het kunt berekenen en hoe je het kunt aanvullen.

rvu regeling

RVU-regeling: alles wat je wil weten!

Heb jij een zwaar beroep en wil je eerder stoppen met werken? Misschien kun je gebruik maken van de rvu-regeling. Lees hier hoe het werkt, voor wie het geldt, hoe hoog de regeling is, voor welke sectoren het geldt en hoe je de regeling kunt aanvragen! 

Woning verduurzamen, alle subsidies waar jij over moet weten!

Steeds meer mensen kiezen voor het verduurzamen van hun huis. Dit is helemaal in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid. Maar in veel gevallen levert verduurzamen extra kosten op. Toch zijn er ook veel subsidies waar je voor in aanmerking kunt komen als je je huis wilt gaan verduurzamen. In dit blog vertellen we je hoe het zit met het verduurzamen van je huis in 2021 en lichten we een aantal subsidies toe.

Bijzondere bijstand: Waar heb je recht op bij een laag inkomen?

Wanneer je een heel laag inkomen hebt, zijn er vanuit de gemeente naast de algemene bijstand nog andere regelingen die je financiële situatie kunnen verlichten. Dit is bijvoorbeeld om bijzondere kosten te kunnen betalen, te kunnen sporten en nog meer. Een van de belangrijkste van deze uitkeringen is de bijzondere bijstand. In dit blog zoomen we in op hoe in 2021 de bijzondere bijstand werkt, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe je de bijzondere bijstand kunt aanvragen.

Hypotheek

Hypotheek, alles wat je moet weten!

Je wilt een huis gaan kopen. Dat is een grote stap, leuk maar ook erg spannend. Een huis kopen kost veel geld, maar gelukkig kun je hiervoor geld lenen: een hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Welke hypotheekvorm moet ik kiezen? In dit blog vertellen wij je alles wat je over je hypotheek moet weten, dan is dat in ieder geval weer een zorg minder!

zzp'er worden vanuit ww

Zzp’er worden vanuit een WW-uitkering

Stel, je bent je baan kwijtgeraakt en in de WW terecht gekomen. Nu sta je voor de keuze: een nieuwe loondienstbaan of voor jezelf beginnen. Als je altijd al de droom had een eigen bedrijf te starten, maar dit eerder nog niet echt aan durfde of wilde, is dit misschien wel het uitgelezen moment om deze stap te maken. Als je zzp’er wordt vanuit de WW zijn er een aantal stappen om te nemen en een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je hoe je vanuit een WW-uitkering zzp’er kunt worden.

Photo by cottonbro from Pexels.com

Schenken aan (klein)kinderen: waar moet je op letten?

Schenken bij het leven is populair. Het is een goede manier om toekomstige erfgenamen minder erfbelasting te laten betalen omdat de erfenis dan lager uitvalt. Daarnaast kun je je vermogen meer verspreid achterlaten zodat (klein)kinderen er al voor jouw overlijden gebruik van kunnen maken. Maar: er zitten wel restricties aan de bedragen die je paar jaar kunt schenken. In dit artikel vertellen we je welke vormen van schenken er zijn, hoe het zit met belastingvrij schenken in 2021 en waar je verder nog op moet letten.