Even voorstellen: gids Tom

Kandoor.nl is een platform dat mensen met een financiële vraag verbindt met mensen die meer weten. Deze mensen heten ‘gidsen’.  

Onze gidsen zijn gepassioneerde mensen met verstand van financiële zaken. Ze beantwoorden alle vragen vanuit hun eigen naam, in hun vrije tijd of tussen hun werk door. Elke week stellen wij een gids aan je voor. Deze week: de sportieve en ambitieuze Tom. 

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze gidsen helpen je op weg.

Tom Tawfik Kandoor

 

Naam: Tom Tawfik
Leeftijd: 27
Woont in: Amsterdam
Werk: Training & Quality Manager, per 1 oktober Trainee

Wie ben je? 
“Ik ben een jongeman die houdt van sporten. Ook ben ik erg gedreven in mijn werk. Ik heb een master Political Communication gevolgd. Het liefst had ik Internationale Betrekkingen gestudeerd, een onderdeel van Politicologie. Het interessante daarin vind ik hoe de machtsverdelingen zijn georganiseerd; de dynamiek en de geschiedenis ervan. Helaas kwam ik hier te laat achter en was Political Communication vanuit mijn bachelor Communicatiewetenschap de meest haalbare keuze. Als kind wilde ik Minister-President worden. Eigen wil ik dat nog steeds ooit.”

Waarom ben je gids?
“Omdat ik graag mensen help met de kennis die ik ontwikkel in mijn werk.”

Iedereen verdient een goed antwoord op een financiële vraag omdat…
“..iedereen verdient te weten wat zijn/haar financiële mogelijkheden zijn.”

Wat is jouw passie?
“Werk is mijn passie. En sport. Ik voetbal graag en ben de laatste tijd ook vaker aan het hardlopen. Dat laatste doe ik vooral voor de conditie en het gevoel, de endorfine, achteraf. Ik geniet erg van voetballen omdat het neerkomt op samen alles geven in de buitenlucht. Ik denk dat teamsport iets essentieels raakt in het leven. Namelijk samen iets overwinnen. Vroeger jaagden wij in groepen om te overleven. In oorlogstijd vechten wij samen om te overleven. In tijden van vrede en welvaart spelen we een potje voetbal.”

Kandoor betekent voor mij…
“een frisse wind door de stoffige en complexe wereld van financiën in het algemeen en pensioenen in het bijzonder.”

Wat geeft jouw leven extra glans?
“Mijn vrienden en mijn familie zijn er altijd voor mij en inspireren mij. Ik leer veel van ze en zij vormen mijn moreel kompas. Ik kijk tegen ze op en voel mij op mijn plek als ik met hun ben.”

Leuk weetje over jou?
“Ik ben muzikaal en gevoeliger dan menigeen denkt.”

Wat zou jij doen met 100.000 euro?
“Het leeuwendeel gebruik ik voor een hypotheek in Amsterdam. Daarnaast zou ik graag een auto kopen, een nieuw bed en een nieuwe garderobe.”

Wat is jouw gouden financiële tip (die je zelf ook toepast)?
“Neem een adviseur. Ik ben van oorsprong één van die ‘eigenwijzen’ die denkt het zelf te kunnen. Nu ik een tijdje in de pensioenwereld heb gewerkt, besef ik dat het web van financiën en regelingen veel te ingewikkeld is voor de ‘gewone’ mens. Zelfs al heb je jaren ervaring in deze wereld en diverse opleidingen gevolgd, vaak is het nog altijd zoeken naar het juiste antwoord op een ingewikkelde vraag. Daarom denk ik dat het voor eenieder een wijs besluit zou zijn om een expert mee te nemen bij de besluitvorming op financieel gebied.”

Wat is jouw pensioendroom?
“Ik hoop lang gezond en gelukkig te mogen zijn.”

Waar ben jij als je 67 bent?
“Dichterbij de evenaar.”

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.