Of je nou met pensioen gaat, ontslag krijgt, gaat scheiden of juist een nieuwe baan vindt, wij geloven dat iedereen recht heeft op goede antwoorden over geldzaken.

Kanbot, onze volledig digitale chatbot, weet al heel veel. Zo’n 70% van alle vragen wordt daarmee direct beantwoord. Wat Kanbot niet weet, sturen wij door naar één van onze gidsen. Via onze persoonlijke en veilige omgeving buigen zij zich over een duidelijk antwoord waarmee je verder kunt.

Goed om te weten: onze gidsen geven géén advies, wél informatie waarmee je zelf beter kunt beslissen. En wil je toch wat meer weten? Vraag gemakkelijk even door.

Veelgestelde vragen

Kandoor is een platform waar onze gidsen, financiële professionals, kosteloos antwoord geven op vragen rondom geldzaken. Dit doen zij in hun vrije tijd, zonder financiële tegenprestatie. Gewoon, omdat het een goed gevoel geeft en omdat zij ook leren van de vragen die jij stelt.
Daarom zijn de gesprekken dus altijd gratis.

De gidsen van Kandoor zijn de mensen die jou vrijwillig helpen met jouw vragen. Gidsen zijn mensen met financiële kennis. Deze kennis hebben zij opgedaan via hun werk, studie of eigen ervaring. Ze geven je informatie en richting zodat je zelf een financiële beslissing kunt nemen. De gidsen geven geen financieel advies.

Kandoor is een maatschappelijk initiatief gefinancierd en gesteund door pensioenuitvoerder APG. APG investeert niet alleen in pensioenen, maar ook in nieuwe bedrijven, concepten en projecten die de maatschappij beter maken.
Kandoor heeft dus geen winstoogmerk. Wel leert APG via Kandoor de consument beter kennen en via Kandoor kunnen zij experimenteren met nieuwe digitale technieken.

Ja! De gidsen zijn vrijwilligers en niet in dienst bij Kandoor. Ze doen mee vanuit maatschappelijk belang en zijn er dus echt voor jou. De antwoorden die onze gidsen geven zijn daarom 100% belangeloos en daarmee onafhankelijk.

Kandoor gebruikt algoritmes. Door alle vragen die ooit zijn gesteld op Kandoor.nl, snapt ons systeem waar jouw vraag over gaat. Daardoor kunnen wij gemakkelijk een gids vinden die jou het beste kan helpen.

Jouw gegevens worden opgeslagen in een database maar nooit zonder jouw toestemming verstrekt aan derden. De algemene inhoud van de gesprekken gebruiken we voor de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.

Je stelt je vraag op de homepagina. Wij kijken of onze chatbot jouw vraag direct kan beantwoorden. Kan hij dit niet? Dan sturen wij je vraag door naar onze financiële gidsen. Een antwoord volgt meestal binnen 4 tot 8 uur. Voordat we jouw vraag doorsturen naar een gids, vragen wij jou om je e-mail op te geven en een wachtwoord aan te maken. Vanaf dat moment heb je een account op Kandoor.nl en kun je een volgende keer inloggen om het antwoord lezen en eventueel reageren in de chat.

Alleen als het nodig is, dan vragen we om jouw e-mail, waardoor je een account krijgt. Dit doen we, zodat wij jou kunnen bereiken als een gids antwoord heeft gegeven op jouw vraag.

Je hoeft geen account aan te maken om een vraag te stellen op Kandoor.nl. Als onze chatbot jouw vraag niet kan beantwoorden, sturen we je vraag door naar een gids. In dat geval vragen wij in de chat om jouw e-mail. Vanaf dat moment heb je een account op Kandoor.nl en kun je een volgende keer inloggen om het antwoord lezen.

Stuur een e-mail naar info@kandoor.nl en vraag om je account te laten verwijderen. Geef hierbij aan met welk e-mailadres je bent geregistreerd.

Log in via de knop in de hoek rechts boven. Hier vul je je e-mailadres in en je wachtwoord. Je komt dan in je dashboard terecht waar je alle gestelde vragen terugziet en je je persoonlijke instellingen kunt aanpassen.

De meeste vragen worden binnen 4 tot 8 uur beantwoord. In sommige gevallen duurt het wat langer. Dit komt omdat onze gidsen jou vrijwillig helpen in hun vrije tijd naast hun eigen werk. Wij danken je voor je begrip. Duurt het langer dan 5 dagen? Dan zijn onze gidsen niet toegekomen aan jouw vraag. Onze excuses voor het ongemak. Is je vraag nog relevant? Log dan hier in en stel je vraag opnieuw.

1. Klik op ‘log in’ en klik dan op ‘wachtwoord vergeten?’
2. Vul je e-mailadres in en klik op ‘stuur’
3. Je ontvangt dan een e-mail met een link
4. Open de mail, klik op de link
5. Kies een nieuw wachtwoord
6. Klaar!

Ontvang je geen mailtje? Kijk dan voor de zekerheid even in je ‘ongewenste post’. Stuur anders een mailtje naar info@kandoor.nl

Je zit met een financiële situatie en je komt er niet uit. Dan kun je terecht bij Kandoor.nl. Wij denken met je mee over je pensioen, hypotheek, verzekeringen of belasting, bijvoorbeeld. Onze financiële gidsen geven geen advies. Ze helpen je wel op weg en geven je informatie zodat jij weer door kan.

Ben je pers, een partner of wil je algemene informatie over Kandoor.nl? Wij zijn bereikbaar via info@kandoor.nl.