Navigatie overslaan

Wat kost een huwelijksreis?

Foto van auteur Maaike Schaap door Maaike Schaap||111 x gelezen

Na een sprookjesachtige huwelijksdag breng je natuurlijk nog graag samen een romantische tijd met elkaar door. Het ene paar kiest voor een huwelijksreis binnen Europa, een ander maakt liever een avontuurlijke reis door de jungle van Brazilië. Maar waar je ook voor kiest, aan een huwelijksreis zit een prijskaartje. Wat kost een huwelijksreis? Kandoor.nl zette de meest voorkomende (gemiddelde) kosten voor je op een rijtje.

huwelijksreis - man vrouw rennen in oceaan
Foto door Ads Photo Maladives (Pexels)

Een huwelijksreis is natuurlijk hetzelfde als een vakantie, met één groot verschil: je hebt vooral oog voor elkaar, en je wil wellicht extra verwend worden!

De perfecte huwelijksnacht: huwelijkssuite

Om meteen goed te beginnen starten we met de huwelijksnacht: na de trouwceremonie en het feest, brengen pasgetrouwden hun eerste nacht als echtpaar vaak door in een huwelijkssuite. Volgens My Perfect Wedding besteden pasgetrouwden zo’n € 263,- aan een bruidssuite. Natuurijk is dat wel eentje met alles erop en eraan: een fles champagne bij aankomst, rozenblaadjes op het bed en een jacuzzi met romantische lichtjes in de douche.. Bij zo’n bijzondere nacht hoort vaak ook een nieuw lingeriesetje. Deze komen in verschillende soorten en maten. De prijzen lopen dan ook sterk uiteen. Een nieuw bh-setje (bh + string) is bijvoorbeeld bij de Hunkemöller zo’n € 50,-.  Jarretels heb je vanaf € 20,- en ga je liever voor een bustier in plaats van een bh? Dan betaal je al gauw zo’n 50 euro. Draag je liever een sexy satijnen jurkje? Dat begint bij zo’n 35 euro. Let op: bij speciaalzaken liggen de prijzen vaak hoger.

Zo’n romantische nacht maakt vaak hongerig. Veel stellen bestellen daarom de volgende ochtend een ontbijtje op bed voordat ze aan hun dag beginnen. De kosten hiervoor? Bij een driesterrenhotel betaal je gemiddeld zo’n 20 euro, bij luxere hotels is dat al gauw zo’n 50 euro.

De huwelijksreis

Veel stellen vertrekken vlak na de bruiloft op huwelijksreis. Hoeveel dat kost hangt natuurlijk af van de bestemming en het moment van boeken. Een reis door Zuid-Amerika is duurder dan een weekje Parijs of Venetië.

Gemiddeld besteden stellen zo’n 2500 euro aan hun huwelijksreis volgens Trouwplannen.nl. Volgens Bruid & Bruidegom is Venetië één van de meest populaire bestemmingen om naartoe te gaan. Volop zon, veel wijn en romantische gondeltochtjes. Een suite in het centrum van Venetië kost gemiddeld zo’n 200 euro per nacht.

Ander type reizen worden ook steeds populairder, zoals cruises. Men trouwt in Nederland, brengt een nacht door in een bruidssuite en vertrek bijvoorbeeld de volgende dag voor acht dagen met de boot door het Middellandse zeegebied. Kosten: zo’n 1080 euro per persoon als je van een luxe hut uitgaat.

Groen reizen: plant een boom of neem een trein

Wellicht denk je bij je huwelijksreis niet meteen aan het milieu, maar sta er tóch eens bij stil. Kies je voor een vliegvakantie binnen Europa? Dan ben je verre van milieubewust bezig: de CO2-uitstoot per reiziger is 5 tot 10 keer hoger dan een treinreis. 

Veel Europese bestemmingen kun je gemakkelijk met de trein bereiken. Reis bijvoorbeeld met de internationale trein naar, Parijs, Berlijn, Brussel of Zuid-Frankrijk. Hoe romantisch! En je geniet ook meer van het landschap. 

Toch vliegen maar wel iets groens doen? Probeer dan binnenlandse vluchten te vermijden en realiseer je dat een zonvakantie in Spanje net zo zonnig is als op Mauritius. Door voor een kortere vliegafstand te kiezen, belast je het milieu minder.

Daarnaast kun je er ook steeds vaker voor kiezen om iets extra’s te betalen. Van jouw betaling worden er bossen aangelegd of wordt jouw bijdrage ingezet op duurzame projecten over de hele wereld. 

Trein? Hoeveel kosda? 

Wist je dat.. een 1e klas treinkaartje van Amsterdam naar Parijs op een doordeweekse dag ongeveer even duur is als een 2e klas kaartje in het weekend? Een 1e klas treinkaartje op een dinsdag in augustus kost € 71,- per persoon. Een 2e klas treinkaartje kan zelfs al vanaf € 35,-.

Totaaloverzicht van een gemiddelde huwelijksreis

Gemiddeld kostenplaatje huwelijksnacht en -reis:

  • Huwelijksnacht: € 263,- 
  • Vakantie Venetië: € 2500,-
  • Lingeriesetje: € 100,-(bh, slip, bustier, jarretels en sexy negligé)
  • Ontbijt op bed: € 20,-
  • Totaal: € 2883,-

Ben je geholpen met dit blog?

Gerelateerde categorieën:Relaties
Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie of voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Vragen die anderen ook hebben

Dit is mogelijk ook interessant voor je

Over Kandoor

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.