Navigatie overslaan

Gekort op ww doordat ik pensioen ontvang?

Foto van auteur Suzanne van Remmen door Suzanne van Remmen||242 x gelezen

Ben je werkloos en denk je eraan om met pensioen te gaan? Meerdere uitkeringen kunnen elkaar bijten. Daarom is het niet zo gek dat er op Kandoor.nl regelmatig vragen worden gesteld over WW en andere inkomens. Zo ook de vraag van Marjan:  “Word ik gekort op WW als mijn pensioen ingaat?”

pensioen - vrouw met kind
Foto door Andrea Piacquadio (Pexels)

WW en pensioen

Krijg je WW maar wil je ook met vervroegd pensioen? Dan betekent het dat je naast je WW weer een inkomen krijgt. Het kan zijn dat je door dit inkomen wordt gekort op je WW. De WW is immers bedoeld als opvang als je geen inkomen hebt.

Pensioen is uitgesteld salaris

Pensioen wordt gezien als ‘uitgesteld loon’: je spaart een deel van je loon als je werkt, en dit krijg je als ‘salaris’ uitbetaald als pensioenuitkering. Met name als je pensioen krijgt uit dezelfde baan als waarmee je in de WW bent gekomen, is er kans op korting op je WW.

Meerdere banen

Had je twee banen en krijg je pensioen uit de baan waar je niet werkloos bent geworden? Dan geen zorgen: je WW wordt dan niet gekort.

Deeltijdpensioen

Wat als je al minder bent gaan werken, je in deeltijdpensioen bent gegaan en daarna in de WW komt? Als je voor de overige uren in de WW komt, wordt je vervroegd pensioen niet gekort op je WW.

Twijfel je of je een inkomen hebt dat invloed heeft op je WW? Check het dan bij het UWV.

*De naam Marjan is gefingeerd.

Ben je geholpen met dit blog?

Gerelateerde categorieën:Pensioen
Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie of voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Vragen die anderen ook hebben

Dit is mogelijk ook interessant voor je

Over Kandoor

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.