Vaderschapsverlof: alles wat je moet weten (verandering 2020!)

Als partner en vader heb je na de geboorte van jullie kindje recht op verlof. Vaderschapsverlof, ook wel geboorteverlof, kraamverlof of partnerverlof genoemd. Wat is vaderschapsverlof, waar heb je als vader recht op en hoe gaat het in zijn werk? Wij vertellen je alles over het verlof voor aanstaande vaders.

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze gidsen helpen je op weg.

vaderschapsverlof
Photo from Pexels.com

Vaderschapsverlof: wat is het?

Direct na de geboorte van jullie kindje krijg je als partner recht op verlof. Vaderschapsverlof, ook wel geboorteverlof, kraamverlof of partnerverlof genoemd. Het verlof is bedoeld om samen met je gezin te wennen aan de nieuwe situatie, om je partner bij te staan en de nodige zaken te regelen. Daarnaast is het heel belangrijk voor de binding met jou als vader met je kindje.

Wanneer heb je recht op vaderschapsverlof?

Wanneer je kindje wordt geboren heb je als vader en partner recht op vaderschapsverlof. Volgens de wet kun je vaderschapsverlof aanvragen als je partner van de moeder bent en:

  • geregistreerd partner bent
  • ongehuwd samenwoont
  • gehuwd samenwoont
  • je het kind erkent

Waar moet je op letten bij het aanvragen van vaderschapsverlof?

Er gelden wel een aantal belangrijke punten waarop je moet letten bij het aanvragen van vaderschapsverlof, namelijk:

  • vraag alvast minimaal twee maanden voor de uitgerekende datum het verlof aan bij je werkgever.
  • geef zo snel mogelijk, na de geboorte van je kindje, het vaderschapsverlof aan bij je werkgever.
  • geef aan hoe je het verlof wilt opnemen, aaneengesloten of verdeeld.
  • je dient het verlof wel binnen 4 weken na de geboorte op te nemen.
  • je werkgever mag het verlof niet weigeren.

Hoeveel recht heb je op vaderschapsverlof in 2019? 

Het aantal dagen vaderschapsverlof in Europa ligt nogal uiteen. In Nederland zijn de regels en wetten vastgelegd rondom het vaderschapsverlof, maar dit geldt niet voor alle landen. In Nederland kregen partners voorheen maar twee dagen recht op vaderschapsverlof. Sinds 1 januari 2019 is het geboorteverlof voor partners aangepast naar eenmaal het aantal werkuren per week. Werk je als partner bijvoorbeeld 5 dagen van 8 uur per dag? Dan betekent het dat je totaal 40 uur vaderschapsverlof krijgt, 5 dagen van 8 werkuren. Je kunt deze dagen naar eigen wens opnemen, mits het binnen 4 weken na de geboorte van je kindje is. Het loon wordt tijdens dit verlof volledig doorbetaald.

Wat gaat er veranderen in 2020?

Naast het vaderschapsverlof van het aantal werkuren per week, komt er vanaf juli 2020 nog eens vijf weken aanvullend geboorteverlof bij. Het UWV betaalt gedurende deze extra weken verlof een uitkering. Zij krijgen een uitkering ter hoogte van 70% van hun dagloon tot maximaal 70% van het maximumdagloon. Het extra verlof moet wel binnen zes maanden na de geboorte van het kindje worden opgenomen. De partner en vader van het kindje kan dus totaal zes weken verlof opnemen.

Voorwaarde is wel dat de partner en vader van het kindje eerst het geboorteverlof van eenmaal het aantal werkuren per week opneemt. Ook dient het extra verlof in hele weken aangevraagd te worden. Enkel in overleg met de werkgever kan de werknemer het aanvullende verlof over een langere periode dan 5 weken spreiden. Uiteraard is het ook mogelijk om minder dan de extra 5 weken aanvullend geboorteverlof op te nemen.

Heb jij een vraag over je financiële situatie? Eén van onze deskundige financiële vrijwilligers denkt gratis met je mee. Klik hier en stel je vraag.

Blogs die anderen ook interessant vinden…

Auteur vaderschapsverlof blog: Danielle van de Vlag Dit artikel is geschreven door Danielle van de Vlag

“Mijn naam is Danielle van de Vlag, getrouwd en moeder van 2 heerlijke meiden. Ik mag mij trotse eigenaar van het ‘Online Lifestyle Magazine: Puur van Geluk’ noemen. Daarnaast heb ik een grote passie voor schrijven en werk ik als freelance content creator, blogger, micro-influencer, journalist, (web)redacteur en social media-beheerder mee aan prachtige projecten voor diverse bedrijven. Schrijven voor Kandoor.nl vind ik super, omdat ik hierbij kan helpen ingewikkelde informatie toegankelijk te maken. En ik leer er zelf ook weer van!”

Meer over Danielle van de Vlag

 

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Ook slimme geldtips en exclusieve info ontvangen?
Uitschrijven kan op elk moment

Heeft deze blog je geholpen?