De afgelopen weken kregen we bij Kandoor veel vragen over vakantiegeld in combinatie met pensioen. Mei en juni zijn traditioneel de maanden waarin vakantiegeld wordt uitgekeerd. Maar hoe zit het nou met pensioen en vakantiegeld?

Ook als je met pensioen bent, heb je recht op vakantiegeld. Op welke manier dit uitgekeerd wordt, ligt aan de verzekeraar of het pensioenfonds waarvan je pensioen ontvangt. Bij ingang van je pensioen kan een verzekeraar of pensioenfonds kiezen uit twee manieren.

pensioen_en_vakantiegeld

1. Een keer per jaar vakantiegeld

De eerste optie bestaat uit een pensioenuitkering van twaalf keer per jaar, plus een keer per jaar een vakantietoeslag. Net als tijdens je werkende leven vaak het geval was: maandelijks salaris en één keer per jaar vakantiegeld.

2. Pensioen en vakantiegeld per maand

De andere optie is om de pensioenuitkering en de vakantietoeslag bij elkaar opgeteld in twaalf termijnen uit te betalen. Met deze optie is je uitkering per maand dus iets hoger. Daar staat tegenover dat je niet apart je vakantiegeld uitgekeerd krijgt.

Op welke manier jij je vakantiegeld tijdens je pensioen ontvangt, hangt dus af van de keuze die je pensioenfonds maakt. Hoe staat het met jouw vakantiegeld? Check het bij je pensioenfonds.

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Hoi, wij zijn Kandoor, aangenaam!

En wij zijn er voor jou. Echt? Ja, echt.Kandoor is een maatschappelijk initiatiefvoor jouw financiële vragen

via onze 231 financiële gidsen

persoonlijk in onze online chat

vrijwillig, deskundig en onafhankelijk

Waarom? Omdat wij vindendat iedereen recht heeftop goede financiële kennis.

Ook slimme geldtips en exclusieve info ontvangen?
Uitschrijven kan op elk moment
Deel dit blog