Met pensioen en vakantiegeld: hoe zit dat?

In april en mei krijgen we bij Kandoor veel vragen over vakantiegeld in combinatie met pensioen. Mei en juni zijn traditioneel de maanden waarin vakantiegeld wordt uitgekeerd. Maar hoe zit het nou met pensioen en vakantiegeld?

Vragen die anderen ook hebben…

Klik op een vraag en stel ‘m gratis en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl.

pensioen vakantiegeld
Foto door Kindel Media via Pexels

Ook als je met pensioen bent, heb je recht op vakantiegeld. Op welke manier dit uitgekeerd wordt, ligt aan de verzekeraar of het pensioenfonds waarvan je pensioen ontvangt. Bij ingang van je pensioen kan een verzekeraar of pensioenfonds kiezen uit twee manieren.

 

1. Een keer per jaar vakantiegeld

De eerste optie bestaat uit een pensioenuitkering van twaalf keer per jaar, plus een keer per jaar een vakantietoeslag. Net als tijdens je werkende leven vaak het geval was: maandelijks salaris en één keer per jaar vakantiegeld.

2. Pensioen en vakantiegeld per maand

De andere optie is om de pensioenuitkering en de vakantietoeslag bij elkaar opgeteld in twaalf termijnen uit te betalen. Met deze optie is je uitkering per maand dus iets hoger. Daar staat tegenover dat je niet apart je vakantiegeld uitgekeerd krijgt.

Op welke manier jij je vakantiegeld tijdens je pensioen ontvangt, hangt dus af van de keuze die je pensioenfonds maakt. Hoe staat het met jouw vakantiegeld? Check het bij je pensioenfonds.

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.