Gekort op ww doordat ik pensioen ontvang?

Ben je werkloos en denk je eraan om met pensioen te gaan? Meerdere uitkeringen kunnen elkaar bijten. Daarom is het niet zo gek dat er op Kandoor.nl regelmatig vragen worden gesteld over WW en andere inkomens. Zo ook de vraag van Marjan:  “Word ik gekort op WW als mijn pensioen ingaat?” 

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een vraag over je WW? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze financiële gidsen denken graag met je mee.

gekort op ww
Photo by Plush Design Studio from Pexels

WW en pensioen

Krijg je WW maar wil je ook met vervroegd pensioen? Dan betekent het dat je naast je WW weer een inkomen krijgt. Het kan zijn dat je door dit inkomen wordt gekort op je WW. De WW is immers bedoeld als opvang als je geen inkomen hebt.

Pensioen is uitgesteld salaris

Pensioen wordt gezien als ‘uitgesteld loon’: je spaart een deel van je loon als je werkt, en dit krijg je als ‘salaris’ uitbetaald als pensioenuitkering. Met name als je pensioen krijgt uit dezelfde baan als waarmee je in de WW bent gekomen, is er kans op korting op je WW.

Meerdere banen

Had je twee banen en krijg je pensioen uit de baan waar je niet werkloos bent geworden? Dan geen zorgen: je WW wordt dan niet gekort.

Deeltijdpensioen

Wat als je al minder bent gaan werken, je in deeltijdpensioen bent gegaan en daarna in de WW komt? Als je voor de overige uren in de WW komt, wordt je vervroegd pensioen niet gekort op je WW.

Twijfel je of je een inkomen hebt dat invloed heeft op je WW? Check het dan bij het UWV.

*De naam Marjan is gefingeerd. 

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.