IAOW uitkering

Ontslagen? Misschien heb je recht op een IOAW

/
Je moet nog maar een paar jaar tot je pensioen, en dan gebeurt het: je werkgever geeft aan dat hij geen werk meer voor je heeft. Ineens zit je een periode zonder inkomen. Als oudere werknemer word je minder snel aangenomen, dus op werk reken je niet echt. Wat kun je doen om het financiële gat tot je pensioen te vullen, zonder ervoor te hoeven werken? Misschien is de IOAW wel een oplossing.
wat kost een kind?

Wat kost een kind? Kandoor zocht het uit!

Wat kost een kind? Dat er aan kinderen krijgen een prijskaartje hangt, weten we allemaal. Maar met welk bedrag moet je nu eigenlijk rekening houden? Hoeveel geld ben je per maand gemiddeld kwijt aan een pak luiers? Hoe zit het met kinderbijslag en wat kost het als je kind naar het HBO wil? Kandoor.nl zocht het voor je uit en zet het op een rijtje.
gouden handdruk slim

Gouden handdruk, wat doe je ermee? 3 (slimme) tips!

/
Stel je voor: je hebt langere tijd bij een baas gewerkt, maar besluit vrijwillig te stoppen. Je krijgt te horen dat je een zakcentje meekrijgt. Hartstikke fijn, natuurlijk. Maar hoe kun je dat geld voordelig ‘wegstoppen’? Blogger Maaike dook in de materie en zette het voor je op een rij.
BKR-registratie

'Help! Ik heb een negatieve BKR registratie. Wat nu?'

Tim wil een huis kopen en vraagt een lening aan. Dan blijkt hij een negatieve BKR-registratie te hebben. Wat is het? Wat kan je eraan doen? En kom je er ooit vanaf?
samenwonen: de beste tips

Samenwonen? De beste tips op een rij (praktisch!)

Ga je samenwonen? Dan moet je een aantal dingen samen bespreken. Hoe verdeel je je vaste lasten? Waar moet je nog meer aan denken? Kandoor zet de beste tips op een rij voor jou.
bijstand

De belangrijke vragen over de bijstand

Als je WW-uitkering afloopt, kom je in de bijstand terecht. Dit is een erg onzekere tijd, dat snappen we bij Kandoor heel goed. Eerder zetten we de belangrijkste informatie over de bijstand al voor je op een rijtje, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je met meer vragen zit. Belangrijke vragen over de bijstand:
inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting. Een handig overzicht van wat er veranderd is!

Vanaf januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen in de berekening van de inkomstenbelasting doorgevoerd. Deze zijn van invloed op de hoeveelheid belasting die je betaalt of terugkrijgt. Kandoor pakt de belangrijkste wijzigingen eruit.
Stage in het buitenland

Stage in het buitenland? Gebruik de checklist!

/
Hoera! Je mag stage gaan lopen in het buitenland! Het belooft een fantastisch jaar te worden. Minder leuk is dat het ook een duur jaar met veel geregel gaat worden. Kandoor.nl helpt je graag met een checklist: wat moet ik allemaal regelen voordat ik wegga?
verkiezingen

Verkiezingen: welke partij is goed voor jouw portemonnee?

/
Bijna 15 maart! De verkiezingen komen eraan. Welke partij is nu goed voor jouw portemonnee? Blogger Jeroen Sturing zet voor Kandoor.nl de belangrijkste financiële standpunten op een rij.
DUO lening

Studieschuld: een duidelijk overzicht

/
Studiefinanciering blijft een ingewikkeld onderwerp. "Hoe snel bouw ik mijn studieschuld op en wanneer moet ik dit terug betalen?"Wij maken het je makkelijk met een overzicht.
bijstand

Wat als je WW afloopt? De basis over de bijstand

/
'Mijn ww loopt binnenkort af, wat nu?' is een veelgestelde vraag op Kandoor.nl. Nou, dan heb je kans dat je in de bijstand terecht komt. Wat is de bijstand? Blogger Jeroen Sturing legt de basis voor je uit.
gratis reizen

Gratis op reis? Zo pak je het aan!

/
Wil je reizen maar heb je een klein budget? Kandoor's blogger Maaike zocht slimme tips bij elkaar die jou helpen tóch die reis te maken waar je van droomt!
low budget tips

Weinig geld te besteden? Zo leef je leuk low budget!

/
Low budget leven is helemaal oké! Maar hoe werkt dat dan? Dat is een kwestie van creativiteit. 6 tips voor een leuk leven, ook met minder geld.
lening

Weet jij of je een lening hebt?

/
Ben jij een fervent online shopper? Heb je een creditcard, heb je weleens iets op afbetaling gekocht of heb je een mobiel telefoonabonnement? Grote kans dat jij dan geld leent, zonder je dat écht te realiseren. Dit betekent dat je vrijwel altijd meer geld kwijt bent, dan wanneer je niet leent. Dus: weet of je leent: staat jouw lening ertussen?
Stage buitenland

Stage in het buitenland: welke verzekeringen sluit ik af?

/
Gaaf, je mag op stage in het buitenland! Daar moet je een paar dingen voor regelen. Naast onze handige checklist, vind je hier ook de belangrijkste verzekeringen om te bekijken. Zonder zorgen op stage!
zorgverzekering 2017

Zorgverzekering in 2017: dit moet je weten

/
Luidt met een gerust hart het nieuwe jaar in: lees wat moet je weten over je zorgverzekering in 2017. Kandoor.nl zet de vier belangrijkste verschillen met 2016 voor je op een rij.
huis kopen

6 stappen naar je eerste eigen huis kopen

/
Spannend, je eerste eigen huis kopen! Waar moet je beginnen? Ga je eerst voor een huis kijken of juist geld lenen? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Goed nieuws, wij helpen je met de eerste stapjes in de vastgoedmarkt. Deze keer bespreken we voorbereidend werk, dus wat moet je doen voordat je een huis gaat kopen.
PGB

Heb ik recht op een persoonsgebonden budget (PGB)?

/
Je kunt in aanmerking komen voor persoonsgebonden budget (PGB) als je thuis zorg of hulp in je huishouding nodig hebt, door ziekte, handicap of ouderdom. Met dit bedrag koop je zelf de zorg in. Wanneer je er recht op hebt en hoe je goed voorbereid 2017 ingaat met PGB, lees je in dit artikel.
trump gevolgen

Trump for president: wat zijn de gevolgen?

/
De overwinning van Trump als president zagen we net zo goed aankomen als een ninja in een mistbank. Maar het begint langzaam te wennen. Daarom stel ik mijzelf de vraag: wat voor effect heeft president Trump op Nederland en met name op ons pensioen?
nabestaandenpensioen

Recht op het nabestaandenpensioen van mijn zus?

/
Normaal gesproken heb je als partner recht op nabestaandenpensioen. Maar wat als je situatie net iets anders is? Zussen Els en Kim, bijvoorbeeld, woonden samen. Dan overlijdt Kim. Heeft Els recht op het nabestaandenpensioen? Blogger Jeroen Sturing zocht het uit.
smartphone op afbetaling

Smartphone op afbetaling: slim of niet?

/
Tijd voor een nieuwe smartphone! Neem je er een op afbetaling? Of juist niet? Blogger Georges vertelt of je een lening aangaat en wanneer je een BKR-registratie krijgt. Maar ook wat de voordelen zijn van een telefooncontract op afbetaling.
wat kost een zwangerschap

Wat kost een zwangerschap?

/
Een positieve zwangerschapstest betekent maar één ding: er is een kindje op komst! Gefeliciteerd! Dan de vraag: wat kost een zwangerschap? Kandoor.nl zet het voor je op een rijtje.
tips verdelen erfenis

Tips bij eerlijk verdelen van een erfenis

/
Van je familie moet je het hebben! Maar liefst één op de drie families krijgt ruzie om de verdeling van de erfenis. En dat willen we natuurlijk toch graag voorkomen… Kandoor zocht uit wat je kunt doen om ruzies te voorkomen en hoe je die erfenis eerlijk kunt verdelen.
slimmer met geld

Zo ga je slimmer om met je spaargeld

/
We dromen er allemaal weleens van dat er geld aan iedere boom groeit. Helaas is dit tot nu toe nog nooit gebeurd, maar… er zijn wel manieren om slimmer met je (spaar)geld om te gaan. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!
wat kost op kamers

Wat kost op kamers gaan?

/
Yes, op kamers! Eindelijk mag je zelf alles bepalen! Wat kost op kamers gaan? Hoeveel mag je huur kosten? En waar moet je verder aan denken? Vier tips voor jou op een rij.
samenlevingscontract

Samenlevingscontract: waarom en wanneer nodig?

/
De sleutels van het huis zijn binnen en daarmee ook het avontuur: samenwonen! Hartstikke leuk. Maar is het verstandig om na te denken over een samenlevingscontract waarin je belangrijke afspraken kunt vastleggen? Ik zocht voor Kandoor.nl voor je uit wanneer een samenlevingscontract verstandig is om af te sluiten.
onderbewindstelling

Wat als je hulp nodig hebt bij je financiën?

/
Wat voor hulp kun je krijgen als je financiële problemen hebt? Of iemand in je omgeving? Je hebt onderbewindstelling, of mentorschap bijvoorbeeld. Econoom en blogger Georges de Boeck legt uit wat je opties zijn en wat dit precies voor je betekent.
erfrecht kinderen

Erfrecht: waar heb je als kind recht op?

/
Wat is het erfrecht van kinderen als er geen testament is? Een typische vraag voor Kandoor.nl. Kandoor's blogger Jeroen Sturing zocht het daarom voor je uit.
wezenpensioen Anw

Voor de zekerheid: over het wezenpensioen

/
'Wat is er voor mijn zoontjes geregeld als zowel ik als mijn partner overlijden?' Vervelende vragen waar je liever niet over wil nadenken, maar waarop iedere ouder het antwoord wel zou moeten weten. Kandoor.nl dook daarom voor jou in het wezenpensioen van de overheid, dan hoef je het zelf niet meer uit te zoeken. Een handig overzicht.
arbeidsongeschikt

Als je arbeidsongeschikt wordt: de basis

/
Ziek worden en niet meer kunnen werken. Je staat er niet dagelijks bij stil, maar het kan zomaar. Wat is arbeidsongeschiktheid nou precies? Wat zijn de voorzieningen waar ik op kan rekenen? Kandoor's Blogger Georges zocht het uit.
kleine pensioenen scheiding

Zo verdeel je kleine pensioenen na scheiding

/
Je gaat scheiden. Zelf heb je een pensioen dat wordt verdeeld tussen jou en je ex. Wat doe je als jouw ex-partner alleen maar kleine pensioenen heeft? Kandoor legt uit.
erfenis weigeren

Mijn overleden tante had schulden. Mag ik een erfenis weigeren?

/
Stel: een familielid is overleden en je komt in aanmerking voor de erfenis. Wat als je een erfenis wilt weigeren? Kandoor.nl zette de opties voor je op een rijtje.
studerend kind duur

Een studerend kind is duur! Maar hoe duur?

/
Een nieuw schooljaar is aangebroken. Duizenden studenten starten met een nieuwe opleiding in een grote stad en waar veel studenten thuis blijven wonen, zijn er ook genoeg die de zelfstandigheid opzoeken en op kamers gaan. Maar studeren en op kamers gaan kost geld. Kandoor dook erin: wat kost een studerend kind eigenlijk?
lagere Anw Marokko

Nieuwe regels Anw voor mensen in Marokko

/
Nederland en Marokko hebben eerder dit jaar nieuwe afspraken gemaakt over diverse uitkeringen. Een andere hoogte van de uitkering van onder andere de Algemene nabestaandenwet (Anw) is hier een gevolg van. Kandoor.nl licht toe.
single leven duur

Waarom je leven als single drie keer zo duur is (en wat je daaraan kan doen)

/
Single zijn geeft boordevol vrijheid, maar is niet altijd leuk. Nu blijkt uit een Brits onderzoek dat aan het vrijgezellenbestaan ook nog een flink prijskaartje hangt: single zijn blijkt namelijk behoorlijk wat duurder dan dat van koppels.
pensioenwaarde waardeoverdracht

Wanneer is het slim om voor waardeoverdracht te kiezen?

/
Yeah! Een nieuwe baan, te gek! Dan ontvang je een brief van je pensioenfonds met een formulier voor waardeoverdracht. Wanneer is het slim om voor waardeoverdracht te kiezen?
boekhouding

6 tips voor een strakke boekhouding

/
Aan de slag als zelfstandige? Een goede boekhouding is essentieel. Blogger en expert Ferry Terpelle geeft je 6 tips voor een strakke boekhouding.
schade auto verzekering

Schade in andermans auto: ben je verzekerd?

/
Vragen over schade maken met andermans eigendommen, het komt regelmatig voor. Een voorbeeld hiervan is de vraag van Jeroen: "Ik heb schade gereden in de auto van een vriend. Kunnen we de kosten van de schade claimen bij de verzekering zonder dat hij zijn schadevrije jaren verliest?"
veilige webshop blog kandoor

Veilige webshops: waar moet je op letten?

/
Online shoppen: het is praktisch, vaak snel en je kunt vrijwel álles vinden! Niet zo gek dus dat winkelen via internet steeds meer populair wordt. Hoe zorg je voor een fijne en veilige online shopervaring? Kandoor helpt je op weg.