Even voorstellen: gids Suzanne

Kandoor.nl is een platform dat mensen met een financiële vraag verbindt met mensen die meer weten. Deze mensen heten ‘gidsen’.  

Onze gidsen zijn gepassioneerde mensen met verstand van financiële zaken. Ze beantwoorden alle vragen vanuit hun eigen naam, in hun vrije tijd of tussen hun werk door. Elke week stellen wij een gids aan je voor. Deze week: een creatieve geest in een financieel jasje: Suzanne.

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze gidsen helpen je op weg.

 

Suus LQ-12
Naam:  Suzanne van Remmen
Leeftijd: 31 jaar
Woont in: Amsterdam
Werk: allround redacteur en community manager

Wie ben je?
“Volgens mijn vrienden ben ik lief, gezellig en een beetje gek. Speciaalbiertjes proeven is een grote hobby. Net als zingen. Ik ben een echt stadsmeisje, al kom ik graag in de natuur om een wandeling te maken, even genieten van de rust.”

Waarom ben je gids?
“Van andere mensen helpen word ik heel blij. Via mijn vorige baan heb ik financiële kennis opgedaan, vooral over pensioenen: een onderwerp waarvan ik nooit had gedacht dat ik er zoveel van zou weten! Hoe fijn is het als ik die kennis gewoon kan delen? Het kost mij een paar momenten van de week, en andere mensen zijn weer een heel stuk wijzer.”

Kandoor betekent voor mij:
“Een heel goed en sympathiek doel: mensen echt helpen zonder iets van hen terug te verwachten.”

Leukste vraag die je hebt gehad tot nu toe?
“Leuk was de vraag niet per se, maar er was een vrouw die er niet uit kwam met haar ex-partner. Door mijn antwoord snapte ze veel beter hoe alles werkt, waardoor ze de juiste stappen kon ondernemen. Ze was erg blij met mijn antwoord, want het gaf haar rust en overzicht. Heel waardevol, en ook leuk om te lezen dat het iemand zo goed doet.”

Wat is jouw passie?
“Mensen blij maken, zingen, roadtrippen en iets moois creëren.”

Iedereen verdient een goed antwoord op een financiële vraag, omdat..
“iedereen steeds meer keuzes moet maken op financieel gebied. Voor goede keuzes is kennis nodig. Of het nu gaat om het kopen van een huis, je pensioen of belastingzaken; iedereen verdient het om de kennis te krijgen zodat ze de juiste keuzes kunnen maken. Zonder dat ze daarna een dienst van iemand moeten afnemen of informatie krijgen die niet geheel zuiver is.”

Wat geeft jouw leven extra glans?
“Heel cliché, maar: liefde, veel liefde en een positieve levensinstelling.”

Wat zou jij doen met 100.000 euro?
“Ik zou vragen aan de gidsen van Kandoor! Wat is het slimste om te doen met een deel van die 100.000 euro, zoals beleggen of investeren? Verder zou ik mijn studieschuld afbetalen, reizen en iemands wens in vervulling laten gaan.”

Wat is jouw gouden financiële tip (die je zelf ook toepast)?
“Zo veel mogelijk via automatische incasso doen, die regel in de gaten houden dat je je rekeningnummer kan meenemen naar een andere bank (die schijnt er te gaan komen…) en een (betrouwbare) boekhouder inhuren die helpt met belastingzaken.”

Wat is jouw pensioendroom?
“Pensioendroom? Dat is echt nog veel te ver weg, hoor! Maar ik denk wel aan mijn financiële plaatje. Want als ik straks wel een pensioendroom heb, dan is het wel leuk om dat te kunnen waarmaken. En dat wens ik iedereen toe.”

Waar ben jij als je 67 bent?
“Parttime aan het werk en aan het genieten van het leven, familie,  vrienden en muziek.”

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.