Even voorstellen: gids Mariëlle

Kandoor.nl is een platform dat mensen met een financiële vraag verbindt met mensen die meer weten. Deze mensen heten ‘gidsen’.  

Onze gidsen zijn gepassioneerde mensen met verstand van financiële zaken. Ze beantwoorden alle vragen vanuit hun eigen naam, in hun vrije tijd of tussen hun werk door. Elke week stellen wij een gids aan je voor. Deze week: De hulpvaardige en Thaise soep-lover Mariëlle. 

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze gidsen helpen je op weg.

 

Marielle de Loo meedenkerNaam: Marielle De Loo
Leeftijd: 30
Woont in: Maastricht
Werk: Project Manager

Wie ben je?
“Ik ben te herkennen aan lang bruin haar, 1.70m, een brede glimlach en een Limburgse tongval. Na mijn studie organisatiewetenschappen in Tilburg en Zuid-Afrika raakte ik verzeild in het adviesvak. Als consultant hield ik me bezig met financiële vraagstukken van kleine ondernemers en vermogende particulieren. Sinds 2014 werk ik bij Bayer, begin dit jaar startte ik in mijn huidige rol als project manager. De verschillende taken en verantwoordelijkheden in mijn werk hebben een belangrijk ding gemeen: ik krijg veel energie van kennis delen en mensen verbinden.”

“Mijn pensioendroom is dat ik over 35 jaar geen pensioen nodig heb”

Waarom ben je gids?
“Samen weten we alles: Ik ben erg overtuigd van het concept, daarom wil ik als gids bijdragen aan het succes van Kandoor. Verder past de rol als gids bij wie ik ben. Ik deel graag mijn beschikbare kennis met anderen en ik leer ook weer van anderen.”

Welke karaktereigenschap maakt jou een goede gids?
“Ik ben bijzonder hulpvaardig.”

Meest interessante vraag die je hebt gehad tot nu toe?
“‘Bij mijn vorige werkgever heb ik rentekorting gekregen op mijn hypotheek, een financiële instelling. De rentekorting wordt afgeschaft. Krijg ik nu ook te maken met een boeterente als ik mijn hypotheek oversluit?'”

En de meest bijzondere vraag?
“‘Mijn moeder is vandaag overleden. Hoe zit het met de erfenis?'”

Iedereen verdient een goed antwoord op een financiële vraag omdat…
“..we het onnodig ingewikkeld hebben gemaakt in Nederland. Iedereen verdient heldere informatie.”

Wat is jouw passie?
“Ontdekken. In de meest brede zin van het woord: mensen, culturen, plekken, perspectieven, gevoelens, keukens, muziek, etcetera.”

Wat geeft jouw leven glans?
“Thaise soep, eten met familie, tot ’s ochtends vroeg praten met vriendinnen, nieuwe plekken ontdekken met mijn vriend, dansen en mensen pleasen (lees: bijdragen aan geluksniveau van anderen).”

Een bijzonder weetje over jou?
“Ik ben aan de dood ontsnapt door een nijlpaard-incident in Botswana..”

Wat zou jij doen met 100.000 euro?
“De helft zou ik sparen. Met de andere helft zou ik een groot feest geven, een veel te dure reis maken en iedereen trakteren die mij lief is op iets waar ze blij van worden.”

Wat is jouw gouden financiële tip (die je zelf ook toepast)?
“Een jaarlijkse check van mijn totale inkomsten en uitgaven. Waar is mijn geld aan opgegaan en sta ik er goed voor? Dit geeft me veel inzicht en rust.”

Wat is jouw pensioendroom?
“Dat ik over 35 jaar mijn pensioen niet nodig heb, omdat de opgebouwde waarde in mijn bedrijf zorgt voor financiële vrijheid voor mijn gezin.”

Waar ben jij als je 67 bent?
“In Maastricht! Nog steeds aan werk, omdat het veel te leuk is om al eerder te stoppen.”

Kandoor betekent voor mij…
“..de toekomst!”

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.