Even voorstellen: gids Hans

Kandoor.nl is een platform dat mensen met een financiële vraag verbindt met mensen die meer weten. Deze mensen heten ‘gidsen’.  

Onze gidsen zijn gepassioneerde mensen met verstand van financiële zaken. Ze beantwoorden alle vragen vanuit hun eigen naam, in hun vrije tijd of tussen hun werk door. Elke week stellen wij een gids aan je voor. Deze week een gids met Mediterraanse inslag, de creatieve en slimme Hans.

Vragen die andere mensen ook hebben..

Klik op een vraag en stel ‘m direct kosteloos en snel in onze chat!

Heb jij een financiële vraag? Stel ‘m op Kandoor.nl. Onze gidsen helpen je op weg.
hans de weme kandoor

Naam:  Hans de Weme
Leeftijd: 58
Woont in: Haarlem
Werk: Business & Informatie Architect

Wie ben je?
“Deze vraag lijkt te veronderstellen dat er zoiets is als een vaste identiteit. Dat lijkt mij een illusie. Daarom wat observaties, die -denk ik- wel kenmerkende aspecten aangeven. Naar verluidt ben ik slim, maar kan ik ook wijsneuzig zijn. Creatief maar soms ook verstrooid, sportief maar ook heel goed in uitslapen, een doorzetter maar juist flexibel in plaats van star. Ik ben zeker een beetje een technologie-geek maar ook een marathonloper. Verder ben ik vooral de levenspartner van Alies en vader van Roland en Yannick.”

Waarom ben je gids?
“Omdat ik het leuk vind om dingen uit te zoeken. Daarbij beschik ik, zowel vanuit werkervaring als privé, over een vrij brede kennis op sociaal financieel gebied. Die informatie wil ik ook wel delen met anderen die daar behoefte aan hebben.”

Welke karaktereigenschap maakt jou een goede gids?
“Combinatie van nieuwsgierigheid en vasthoudendheid.”

Meest interessante vraag die je hebt gehad tot nu toe?
“Eigenlijk meer psychologisch dan inhoudelijk boeiend. Een mevrouw die besefte dat het financieel niet ‘handig’ is om te veel ineens aan de kinderen te schenken maar toch op zoek bleef naar bevestiging voor haar voornemen.”

Iedereen verdient een goed antwoord op een financiële vraag omdat…
“Verkeerde keuzes verstrekkende gevolgen kunnen hebben, terwijl de benodigde informatie veelal wel voorhanden is.”

Wat is jouw passie?
“Genieten van het Mediterrane leven: kunst & cultuur, het weer, de natuur en natuurlijk de keuken.”

Kandoor betekent voor mij…  De mogelijkheid om niet vrijblijvend bij te blijven.

Wat geeft jouw leven glans?
“De liefde van mijn leven. Vijfendertig jaar geleden in café De Prins, in de schaduw van de Westertoren, Alies ontmoet, liefde op het eerste gezicht, binnen een week woonden we samen en dat doen we nu nog steeds.”

Bijzonder weetje over jou?
“Wij zijn bezig om aan de Italiaanse Rivièra een groot oud huis, waarvan het oudste deel in de 17e -eeuw nog een olijfoliemolen is geweest, op te knappen en te verbouwen met als doel om daar te gaan wonen.”

Wat zou jij doen met 100.000 euro? En wat is jouw gouden financiële tip (die je zelf ook toepast)?
“Deze vragen kan ik mooi ineens beantwoorden. Als je zoals ik hecht aan vrijheid, is het van belang om je niet blind te staren op inkomsten maar kun je beter ook heel goed naar je uitgaven kijken.
De tip van Hans: Beperk je vaste lasten zo veel mogelijk. Wie geen vaste lasten heeft is vrij van verplichtingen en dus al met weinig inkomen relatief rijk!

Een meevaller zoals 100.000 euro kun je m.i. dan ook het beste gebruiken om bijvoorbeeld een hypotheek in korte tijd (wel boetevrij) af te bouwen. Met de rest kun je sparen en beleggen combineren door gericht tegen lage kosten en met risicospreiding te beleggen in bijvoorbeeld indexfondsen.”

Wat is jouw pensioendroom?
“Ruim voor de pensioengerechtigde leeftijd naar harte lust mijn passies uitleven.”

Waar ben jij als je 67 bent?
“Vast niet op één plek maar vermoedelijk ergens in Italië.”

Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie. Ook aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.