Navigatie overslaan

Verzekering E-bike: waar kan ik dat uitzoeken? (Stap-voor-stap)

Foto van auteur Suzanne van Remmen door Suzanne van Remmen||10 x gelezen

“Waar kan ik het beste mijn E-Bike verzekeren?” is een veel gestelde vraag bij Kandoor. Een terechte vraag, want E-bikes zijn populair. Daarbij kost een goede elektronische fiets, die het fietsen lichter en comfortabeler maakt, al snel tussen de 1100 en de 2500 euro. Waar zoek je de E-Bike verzekering die goed bij jou past?

e-bike verzekering - e-bike in het gras
Foto door Abdulmomen Bsruki (Pexels)

Vergelijkingssites en verzekeringstests

Veel verzekeraars bieden een fietsverzekering voor je E-bike. Sommigen zijn doorlopend, andere zijn per 1,2 of 5 jaar. Bij sommige verzekeraars is je fiets ook in het buitenland gedekt, bij anderen krijg je je accessoires direct meeverzekerd. Er bestaan verschillende vergelijkingssites om te vergelijken welke fietsverzekering goed bij je past. Kandoor is voor je gaan oriënteren. Hierbij een aantal vergelijkingssites voor je op een rij:

1. Verzekering.nl

Verzekering.nl is een vergelijkingssite voor diverse type verzekeringen, waaronder een vergelijking van elektronische fietsen. Het geeft een standaard vergelijking van alle grote verzekeraars in Nederland en daarmee zie je wat de meeste mensen kiezen en hoe duur deze verzekering per maand is. Volgens deze website dan. Wel moet je voor de specificaties per verzekering doorklikken en weer terug om naar het overzicht te gaan.Leuk weetje: Gerust.nl steunt goede doelen, zoals Pink Ribbon, Stop Aids Now en de Hersenstichting.

2. Besparenmetvergelijken.nl

Besparenmetvergelijken.nl is een relatief nieuwe vergelijkingssite. Hier zie je wederom welke keuze het meest gemaakt is volgens deze website. Ook krijg je direct een duidelijk overzicht van alle voor- en nadelen per verzekering. Bijvoorbeeld of je verzekering per direct opzegbaar is, en of je fiets ook buiten Nederland verzekerd is, bijvoorbeeld. Wel vergelijkt deze site alle fietsverzekeringen en wordt er niet direct gespecificeerd op E-bikes. Om meer te weten te komen over de verzekering moet je doorklikken naar de verzekeraar, waardoor je op de website van de verzekeraar komt. Daar kun je vervolgens wel kiezen voor "verzekering E-bike". In de slogan zit een spelfout. Niet direct bevorderlijk voor de betrouwbaarheid. Wel lijkt de site up-to-date.

3. De Consumentenbond

Ben je lid van de Consumentenbond? Bekijk dan de uitslag van hun fietsverzekeringstest. Zij hebben per type en prijsklasse bekeken welke fietsverzekering het meest voordelig is en past bij bepaalde fietsen, dus ook bij E-bikes. Ook geven ze informatie waar je aan moet denken voor je een verzekering afsluit. Een handige plek om goed te oriënteren!

Welke vergelijkingssite is het beste?

De ene vergelijkingssite baseert zijn vergelijking op standaardinformatie, de ander kijkt naar meerdere specificaties en probeert zo te zien wat goed bij jou past. Om je te oriënteren kan de ene site beter voor jou werken dan de ander, en de andere site geeft je misschien meer gerichte informatie als je al wat meer weet.

Alle vergelijkingssites hebben dus een eigen werkwijze, werken samen met verzekeraars en verdienen vaak hun geld als jij via hun website een verzekering afsluit. Als je wilt weten hoe de vergelijkingssite te werk gaat, kijk dan eens bij ‘over ons’ op de website. Je vindt ‘over ons’ vaak helemaal bovenin of helemaal onderaan de webpagina.

Wat ik zou doen?

Dit geldt niet alleen voor E-bikeverzekeringen maar alle verzekeringen; ik zou bij alle vergelijkingssites bekijken welke verzekering eruit komt rollen, en alle 'beste keuzes' weer met elkaar vergelijken op wat ik belangrijk vind: zoals die verzekering als ik ga fietsen in België. En ik zou Googlen op de 'verzekeraar en reviews': betalen ze hun nota's tijdig, zijn ze betrouwbaar en hebben ze een goede klantenservice? Alle tips, adviezen en reviews van buitenaf kunnen helpen, maar uiteindelijk kies je natuurlijk zelf.

Veel succes met het vinden van de juiste E-bikeverzekering!

Ben je geholpen met dit blog?

Gerelateerde categorieën:Recht
Wij doen ons best om correcte en actuele informatie te geven. Ondanks constante zorg en aandacht is het mogelijk dat informatie die wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuiste of onvolledige informatie of voor een verkeerd gebruik of verkeerde interpretatie van de informatie in de blogs.

Vragen die anderen ook hebben

Dit is mogelijk ook interessant voor je

Over Kandoor

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

Kandoor beantwoordt 1.5 miljoen vragen per jaar

Meer dan 1.5 miljoen vragen per jaar

Gebruikers beoordelen Kandoor met een 8,9

Beoordeeld met een 8,9

Alle onderwerpen

Meer handige links

Over ons

Over onze vrijwilligersDit doet KandoorContact

Nieuwsbrief met handige financiële tips ontvangen?

© 2016-2024 APG DWS en Fondsenbedrijf N.V.