10 Feiten over de BTW die iedereen moet kennen.

Als ondernemer, maar ook als particulier, kom je de term btw regelmatig tegen. Het staat op je kassabon als je bijvoorbeeld een auto, een tijdschrift of een fles wijn hebt gekocht. Lees hier de 10 feitjes over btw die je waarschijnlijk nog niet allemaal wist!
scheiden

7 punten waar je aan moet denken als je gaat scheiden

/
Jij en je partner besluiten te scheiden. Een vervelende gebeurtenis. En er moet ook nog veel geregeld worden.. Kandoor zet zeven punten voor je op een rij om je te helpen bij het regelen van je scheiding.
inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting. Een handig overzicht van wat er veranderd is!

Vanaf januari 2017 zijn er een aantal wijzigingen in de berekening van de inkomstenbelasting doorgevoerd. Deze zijn van invloed op de hoeveelheid belasting die je betaalt of terugkrijgt. Kandoor pakt de belangrijkste wijzigingen eruit.
verkiezingen

Verkiezingen: welke partij is goed voor jouw portemonnee?

/
Bijna 15 maart! De verkiezingen komen eraan. Welke partij is nu goed voor jouw portemonnee? Blogger Jeroen Sturing zet voor Kandoor.nl de belangrijkste financiële standpunten op een rij.
zzp FOR

FOR: slimme pensioenopbouw voor zelfstandigen?

/
De fiscale oudedagsreserve… what is it good FOR? Oké, even serieus. Zelfstandigen hebben de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van de FOR. Hiermee kunnen zij tijdens de werkperiode fiscaal slim pensioen opbouwen. Dat klinkt aantrekkelijk! Maar is dit het ook? Hoe werkt de FOR precies? Ik dook voor jou in de materie.
aanrechtgeld

Aanrechtgeld, aanrechtsubsidie: Wat is het en heb ik er recht op?

/
Wat is aanrechtgeld? De term is al erg oud en stamt uit de tijd waarin voornamelijk de mannen werkten en de vrouwen geen inkomsten hadden. Vandaag de dag is dit nog steeds aan de orde. Kandoor's blogger Maaike Schaap legt uit wat het is en nog belangrijker: wanneer je er recht op hebt.
prinsjesdag

Prinsjesdag: wat je wil weten

/
Prinsjesdag, de uitslag: wat betekent de miljoenennota voor jouw portemonnee in 2017? Kandoor.nl zet de belangrijkste punten voor je op een rij!
dubbel belasting betalen

Pensioen uit het buitenland: betaal je dan dubbel belasting?

/
Gewerkt in het buitenland is pensioen uit het buitenland. Betaal niet dubbel belasting. Hoe dat werkt? Kandoor.nl vertelt!
factor A

Ooh dat is een factor A!

/
Factor A: is het een nieuwe zonnebrandfactor? Of net zoiets als de X-factor? Nope! Iedereen die pensioen opbouwt heeft een factor A. Een vage term, die eigenlijk heel duidelijke informatie geeft. Kandoor legt uit.
zorgtoeslag

Zorgtoeslag: zo ga je er slim mee om

/
Zorgtoeslag kent natuurlijk iedereen: het is een extra bedrag dat je ontvangt zodat je je zorgverzekering kan betalen. Maar hoe ga je slim om met je zorgtoeslag?
boekhouding

6 tips voor een strakke boekhouding

/
Aan de slag als zelfstandige? Een goede boekhouding is essentieel. Blogger en expert Ferry Terpelle geeft je 6 tips voor een strakke boekhouding.
loonheffingskorting

Loonheffingskorting: wat te doen bij meerdere inkomens?

/
Vragen over loonheffingskorting worden regelmatig gesteld op Kandoor.nl. Heel logisch, belasting is best ingewikkeld. Dus het is heel slim om te weten wat voor jou voordelig is! Wanneer pas je loonheffingskorting toe? En hoe zit het met je partner?

Vakantiegeld

/
Het is weer mei en dat betekent voor veel mensen dat het vakantiegeld weer uitbetaald wordt. Krijg je altijd vakantiegeld? En hoeveel belasting betaal je?