Mbo-studie

MBO-studie? Check waar jij recht op hebt!

Studeren is hartstikke duur. Dus je kunt elke cent extra gebruiken. Maar maak je daar ook gebruik van? Weet jij bijvoorbeeld van het bestaan van studiefinanciering? Of zorg- of huurtoeslag? Nadat je dit blog hebt gelezen, weet je wanneer je waar recht op hebt. En wat je in de gaten moet houden als je ook nog werkt naast je MBO-studie. Dus lees snel verder, want gratis geld is natuurlijk zonde om te laten liggen.

Foto door Alex Green via Pexels

Minder werken of eerder stoppen met werken? Dit zijn de mogelijkheden!

Minder werken of zelfs eerder stoppen: er zijn veel mensen die dit graag zouden willen. Er zijn is meer mogelijk dan je misschien denkt! In dit blog lees je over de regelingen die het mogelijk maken om minder te gaan werken of om eerder te stoppen met werken.

Nieuwe uitkeringsbedragen: AOW, AIO, Bijstand & meer

Elk jaar wordt per 1 januari en per 1 juli de hoogte van een aantal uitkeringen aangepast. Bekijk hier de nieuwe bedragen, en vergelijk ze gemakkelijk met de oude bedragen.

STAP

STAP-budget: uitleg, voorwaarden & aanvragen

Met het STAP-budget kan bijna iedereen maximaal € 1000,- per jaar bij het UWV aanvragen als investering in een opleiding, cursus of training. Zodat jij je kunt ontwikkelen in je loopbaan. Wat is het STAP-budget, voor wie het is en wanneer en hoe vraag je het aan? In dit blog vertellen we je er alles over.

Ouderschapsverlof: dit moet je weten (betaald en onbetaald)

Hoera, een kleintje op komst! Of misschien is jouw kleintje er al een tijdje. Wat jouw situatie ook is, het is goed om op de hoogte te zijn van alles rondom ouderschapsverlof. In dit artikel gaan wij je precies vertellen wat dit verlof inhoudt, wat de voor- en nadelen ervan zijn, hoe je kunt berekenen hoeveel geld je exact krijgt en waar je ouderschapsverlof kunt aanvragen.

uitgaven

Eerder stoppen met werken: Hoeveel uitgaven?

Denk jij erover na om eerder te stoppen met werken? Dan ben je niet de enige. Er zijn veel mensen in Nederland die vroeger met pensioen willen omdat ze niet meer willen of kunnen werken of omdat ze andere toekomstplannen hebben. Voordat jij je baan en vaste inkomen per maand aan de kant schuift, wil je natuurlijk zeker weten dat je financieel rond kunt komen. Hoe ziet je uitgavenpatroon er nu uit? En hoe ziet het er straks uit als je je baan hebt opgezegd? Wij geven je praktische tips en een overzicht van de zaken waar je rekening mee moet houden.

hoeveel inkomen

Eerder stoppen met werken: Hoeveel inkomen?

Je denkt eraan om eerder met pensioen te gaan, of minder te gaan werken. Spannend! Het is natuurlijk een keuze waar je even over moet nadenken. Je maandelijkse uitgaven lopen gewoon door, en je wilt je vrije tijd op jouw manier indelen. Misschien wil je gaan reizen, of heb je andere, misschien onvoorziene uitgaven die eraan komen in de toekomst. In welk schuitje je ook zit, het is verstandig om op de hoogte te zijn van je inkomsten als je stopt met werken. In dit artikel leggen wij alles uit wat te maken heeft met het in kaart brengen van je inkomsten na je pensioen. Dan weet je waar je aan toe bent voordat jij je werkuren vermindert of je baan voorgoed vaarwel zegt.

lijfrente

Lijfrente: dit moet je weten

Heb je een pensioengat, wil je eerder stoppen met werken of wil je extra pensioen opbouwen? Dan is een lijfrente misschien iets voor jou. Maar wat is het, waarom zou je het willen en hoe werkt het? Wij vertellen je alles wat je moet weten om met lijfrente aan de slag te gaan.