Hypotheek

Hypotheek, alles wat je moet weten!

Je wilt een huis gaan kopen. Dat is een grote stap, leuk maar ook erg spannend. Een huis kopen kost veel geld, maar gelukkig kun je hiervoor geld lenen: een hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Welke hypotheekvorm moet ik kiezen? In dit blog vertellen wij je alles wat je over je hypotheek moet weten, dan is dat in ieder geval weer een zorg minder!

zzp'er worden vanuit ww

Zzp’er worden vanuit een WW-uitkering

Stel, je bent je baan kwijtgeraakt en in de WW terecht gekomen. Nu sta je voor de keuze: een nieuwe loondienstbaan of voor jezelf beginnen. Als je altijd al de droom had een eigen bedrijf te starten, maar dit eerder nog niet echt aan durfde of wilde, is dit misschien wel het uitgelezen moment om deze stap te maken. Als je zzp’er wordt vanuit de WW zijn er een aantal stappen om te nemen en een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In dit blog vertellen we je hoe je vanuit een WW-uitkering zzp’er kunt worden.

Huis erven sleutel

Huis erven: waar moet je aan denken?

Een erfenis bestaat niet altijd uit geld. Het is ook mogelijk om onroerend goed, zoals een huis of grond, te erven. Er zijn dan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een huis erft waar je zelf in wilt blijven wonen? Of juist als je dit huis wilt verkopen? En hoe zit het met de belasting? Kandoor helpt je op weg.

ziek-en-werk-stappenplan

Ik ben (langdurig) ziek en werk, wat nu? Dit stappenplan helpt je!

Langdurig ziek zijn: niemand zit erop te wachten, maar het kan iedereen overkomen. Bij langdurige ziek zijn krijg je te maken met veel wetten en regels. Wat kun je verwachten? Met dit duidelijke stappenplan bij ziekte hopen we jou op weg te helpen.

ww-uitkering

WW-uitkering: Wanneer heb je recht? Hoe vraag je het aan?

Ben je of raak je binnenkort werkloos? Lees hier of je recht hebt op een WW-uitkering en hoe je het aanvraagt. En bekijk meteen hoeveel ww je krijgt en hoelang!

zonder vast contract hypotheek rechten ziekte

Zonder vast contract? Jouw mogelijkheden en rechten!

Het leven zonder vast contract geeft vrijheid, maar is niet altijd even makkelijk. Krijg je een hypotheek zonder vast contract? En wat zijn je rechten als je ziek wordt? Wat je moet weten als je een tijdelijk contract hebt, lees je in dit blog vol tips en info. 

pensioenakkoord

Pensioenakkoord 2020: Wat betekent het voor jou?

Het pensioenakkoord: het heeft maar liefst 12 jaar geduurd, maar hij is er. Maar hoe verandert ons pensioen nu? In dit blog leggen we de vijf belangrijkste veranderingen uit.

vaderschapsverlof

Vaderschapsverlof: alles wat je moet weten

Als partner en vader heb je na de geboorte van jullie kindje recht op verlof. Vaderschapsverlof, ook wel geboorteverlof, kraamverlof of partnerverlof genoemd. Wat is vaderschapsverlof, waar heb je als vader recht op en hoe gaat het in zijn werk? Wij vertellen je alles over het verlof voor aanstaande vaders.