RVU: hoe vraag ik het aan?

Je bent eruit, je wilt én kunt eerder stoppen met werken met de Regeling Vervroegde Uitkering. Maar wat is de volgende stap? Bij wie vraag je deze regeling aan? En hoe? Wij vertellen je er alles over!

Foto door Karolina Grabowska via Pexels

Eerste huis & belastingaangifte. Hier moet je allemaal op letten!

Je hebt je eerste huis gekocht! Maar bij de belastingaangifte komt een stuk meer kijken dan bij het huren van een huis. Wij vertellen je alles wat je moet weten!

Woning verduurzamen, alle subsidies waar jij over moet weten!

Steeds meer mensen kiezen voor het verduurzamen van hun huis. Dit is helemaal in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid. Maar in veel gevallen levert verduurzamen extra kosten op. Toch zijn er ook veel subsidies waar je voor in aanmerking kunt komen als je je huis wilt gaan verduurzamen. In dit blog vertellen we je hoe het zit met het verduurzamen van je huis in 2021 en lichten we een aantal subsidies toe.

Zwaarwerkregeling: wat is zwaar werk?

De zwaarwerkregeling maakt het mogelijk voor mensen met een zwaar beroep om eerder met pensioen te gaan. Maar wat is ‘zwaar werk’ eigenlijk? Waarom is de zwaarwerkregeling nodig en wat houdt het precies in?

RVU: Wanneer kom ik in aanmerking?

Stel, je hebt zwaar werk verricht en vraagt je af of het mogelijk is om eerder te stoppen met werken. Dan wil je natuurlijk weten of je daarvoor in aanmerking komt. In dit blog leggen we je uit wanneer je in aanmerking komt voor de Regeling Vervroegde Uittreding (RVU).

Sociale huurwoning – Hoe zit het precies?

In dit blog geven we antwoord op de belangrijkste vragen omtrent sociale huurwoningen. Zo leggen we uit wat een sociale huurwoning precies is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. We vertellen je hoe je je kunt inschrijven en welke voorrangsregelingen er zijn. Tot slot kijken we naar andere opties, mocht je niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Photo by cottonbro from Pexels.com

Schenken aan (klein)kinderen: waar moet je op letten?

Schenken bij het leven is populair. Het is een goede manier om toekomstige erfgenamen minder erfbelasting te laten betalen omdat de erfenis dan lager uitvalt. Daarnaast kun je je vermogen meer verspreid achterlaten zodat (klein)kinderen er al voor jouw overlijden gebruik van kunnen maken. Maar: er zitten wel restricties aan de bedragen die je paar jaar kunt schenken. In dit artikel vertellen we je welke vormen van schenken er zijn, hoe het zit met belastingvrij schenken in 2022 en waar je verder nog op moet letten. 

rvu regeling

RVU-regeling: alles wat je wil weten!

Heb jij een zwaar beroep en wil je eerder stoppen met werken? Misschien kun je gebruik maken van de rvu-regeling. Lees hier hoe het werkt, voor wie het geldt, hoe hoog de regeling is, voor welke sectoren het geldt en hoe je de regeling kunt aanvragen!